MESSAGE BOARD

Corona maakt ons niet klein. Ook in het najaar van 2020 staan er heel wat nieuwe zaken gepland. Ken jij Gymtopia al? Neem snel een kijkje!

Kaderweekend en Kaderdag Dans @home

Naar jaarlijkse gewoonte zijn het Kaderweekend, op 24 en 25 oktober, en de Kaderdag Dans, op 11 oktober, de ideale opleidingsmomenten om het sportjaar te beginnen. Maar gelet op de huidige situatie lijkt het ons beter om jullie in 2020  een uitgebreid online-aanbod aan te bieden.

Voor het Kaderweekend voorzien we een 30-tal sessies online. Zo kun je zelf je kaderweekend samenstellen en zoveel sessies volgen als je zelf wilt. Ook voor de Kaderdag Dans hebben we een online-aanbod in petto. We voorzien een pakket van 7 sessies. Zijn jullie er klaar voor?

Freerunning park Gent opent de deuren

Op 18 juli werd het grootste openlucht skate- en parkourpark van België feestelijk geopend. De site aan de Gentse Blaarmeersen is dé nieuwe place to be! Op het parkourpark toonden tal van nationale toppers wat parkour allemaal te bieden heeft en konden geïnteresseerden kennismaken met de discipline tijdens een initiatiemoment. Het park is nu reeds meer dan een maand open en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt door zowel traceurs als skaters. Het park is niet alleen een aanwinst voor de community, maar slaagt er ook in om de drempel naar parkour te verlagen en zowel jong als oud in beweging te brengen!

More than Gym Doeboek

De derde editie van het More than Gym Doeboek is er! Het More than Gym Doeboek werd speciaal ontwikkeld voor onze jonge leden (6-12 jaar). Het Doeboek telt 36 pagina’s, is opgedeeld per discipline en bevat een schat aan tips voor elk onderdeel, naast coole doe- en knutselopdrachten, spelletjes en kleurprenten. Een echte must-have voor elk lid, want iedereen ontdekt er wel iets dat hem/haar boeit. Het Doeboek wordt verspreid binnen de club aan het begin van het seizoen. Ben jij trainer bij een groep 6- tot 12-jarigen? Deel dan zeker de boekjes uit!

Skippers trappen het nieuwe seizoen op gang

Veel skippers zijn intussen opgestart met de individuele trainingen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur. In het najaar staan de eerste Recreacup en de individuele wedstrijden op A-, B- en C-niveau op het programma. Op 17 en 18 oktober bijten onze competitieskippers van het A-niveau 16+ de spits af. De resultaten van de A-wedstrijden zullen bepalen wie zich selecteert voor het Belgisch Kampioenschap individueel op 14 november. Het BK is daarnaast ook selectief voor het (Jeugd)WK, dat gepland staat in juli 2021 in Ottawa (CAN). Wegens het coronavirus werd het WK namelijk met één jaar uitgesteld. De verstrengde maatregelen werpen momenteel heel wat vragen op bij onze skippers en sportclubs. Samen met hen hopen we dan ook dat al onze wedstrijden en recreatoernooien op een veilige en verantwoorde manier zullen kunnen doorgaan.

Gymtopia gaat van start

Op zaterdag 3 oktober is het eindelijk zover, dan zal het Gymtopia-programma uitgetest worden door de geselecteerde pilootclubs. Gymtopia is het nieuwe Gymfed-programma voor 7- en 8-jarigen en heeft als doel om kinderen breed op te leiden en te laten proeven van de verschillende aspecten binnen onze sport. Alle disciplines komen aan bod in de vorm van toffe diertjes. In 2021 plannen we drie happenings, die toegankelijk zijn voor onze Gymfed-leden. Een happening is laagdrempelig op het vlak van materiaal, oefenstof en beoordeling. Benieuwd naar de negen dieren die het programma symboliseren? Bekijk ze hier en ga er alvast mee aan de slag binnen je club! Meer weten over het project? Check dan zeker de website