LOOKING BACK

Flanders International Team Challenge 2019

Op 8 en 9 juni vond in Gent voor de derde maal de FIT-Challenge plaats. De competitie, georganiseerd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, werd alweer een succes!

#fitchallenge2019

De FIT-Challenge in Gent

Begin juni streken heel wat topgymnasten uit 21 verschillende landen neer in Gent voor de derde editie van de Flanders International Team Challenge. Deze competitie richt zich tot juniores en seniores Toestelturnen Meisjes. Op zaterdag stonden de kwalificaties op het programma, op zondag konden we genieten van een knallende finale met de acht beste landen. Toplanden als Italië, Nederland, Roemenië, Canada, Australië … tekenden present. Een hoogstaand toernooi waar we graag nog even op terugblikken.

GOBELGYM!

Met maar liefst 38 gymnasten vormde België de grootste delegatie op het toernooi. Tijdens de kwalificaties op zaterdag verliep niet alles zoals gepland. Zowel bij de juniores als bij de seniores merkten we nog heel wat fouten en problemen op. Na afloop van de kwalificaties heerste er een ontevreden gevoel. Op zondag werd de teleurstelling omgezet in sportieve revanche.
Onze Belgische meisjes turnden de pannen van het dak en toonden hun kwaliteit aan een goedgevulde Topsporthal. Het publiek was enthousiast en schreeuwde hen naar de eerste plaats! Een mooie opsteker richting het WK in Stuttgart in oktober, waar de olympische tickets verdeeld zullen worden.

Queen Nina

Het moment dat ons kippenvel bezorgde, was ongetwijfeld toen Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) haar nieuwe oefening aan de damesbrug foutloos bracht. Met een extra vluchtelement aan het begin van haar oefening duwt ze haar moeilijkheid nog maar eens de hoogte in! De regerende wereldkampioene aan brug bewijst hiermee nog maar eens dat ze kan omgaan met de immense druk en dat ze klaar is voor de volgende stap. Go Nina!

Comeback Lieke

Lieke Wevers (NED) maakte in Gent haar comeback na een afwezigheid van 2 jaar! Na de Spelen van Rio ging Lieke door een fysiek en mentaal moeilijke periode. Met de juiste begeleiding toonde ze dat ze er weer staat, en wel sterker dan ooit. We zagen haar zaterdag aan het werk tijdens de kwalificaties, waar ze op een knappe vijfde plaats eindigde. Chapeau Lieke!

Roemenië op de terugweg

Het was uitkijken naar Roemenië. Het land dat zich enkele jaren geleden nog kroonde tot olympisch kampioen heeft het al een tijdje lastig. Tijdens de FIT-Challenge konden we zien dat Roemenië op de terugweg is maar nog hard moet knokken om opnieuw mee te draaien aan de absolute wereldtop.
Met een ijzersterk juniorenteam en enkele vaste waarden in het seniorenteam eindigde het land tijdens de finale op een knappe tweede plaats.