LOOKING BACK

Europees Kampioenschap Rope Skipping 2019

Midden juli vond in het Oostenrijkse Graz het EK Rope Skipping voor teams en masters plaats. Een grote Belgische delegatie kwam, sprong en overwon!

Europees Kampioenschap Graz

Het EK voor teams en masters wordt elke twee jaar georganiseerd, afwisselend met het WK. De Belgen hebben ondertussen een sterke reputatie opgebouwd en zijn amper te kloppen. Dat bewezen ze opnieuw in Graz, Oostenrijk. Van 19 tot 21 juli zagen we dagelijks skippers in actie, die met medailles de dag mochten afsluiten. Zowel de beloften (12-14 jaar) als de skippers 15+ brachten sterke oefeningen in de verschillende onderdelen.

De jongste skippers

Zowel in de teamcompetitie als in de individuele competitie kwamen de beloften (12-14 jaar) in actie. Een hele belevenis voor de jonge sporters. Maar ze deden het goed en vielen in de prijzen! In totaal werden er aan onze Belgen 3 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles verdeeld. Een topresultaat als je weet dat ze in de teamcompetitie ALLE medailles veroverden!

Twee medailles voor Janne Dewaele

Ze heeft ondertussen al heet wat titels op haar palmares en deed er in Graz alleen maar meer bij. Janne Dewaele won vorig jaar met haar team, Recrean Skippers, de gouden medaille op het WK in Shanghai (CHN). Ook dit jaar bleken ze de besten bij de vrouwenteams. Individueel mocht Janne op het derde schavotje plaatsnemen. Ze moest enkel de duimen leggen voor skipsters uit Hongarije en Duitsland.

Europees kampioen Pieter-Jan

Bestaat er een mooiere dag dan de nationale feestdag om de Brabançonne te spelen? Neen dus. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) sprong zichzelf op de laatste competitiedag naar de Europese titel met een verbluffende freestyle-oefening! Teamgenoot Jelle Christiaens vergezelde hem op het podium. En ook het brons was voor een van de Belgen. Stef Herregods (Skippies Bierbeek) ontving de medaille met veel enthousiasme.