WHAT’S TO COME

Wereldkampioenschap 
Ritmiek 2019

Van 16 tot 22 september vindt in Baku (AZE) alweer de volgende grote wedstrijd plaats. Dit keer zijn het de gymnasten Ritmiek die er zullen strijden om de wereldtitel. Er worden 322 gymnasten uit 62 landen verwacht.

Het wereldkampioenschap

In de imposante National Gymnastics Arena van Baku vindt dit jaar het 37ste wereldkampioenschap Ritmiek plaats. De competitie, zowel voor individuele gymnasten als voor groepen, is tevens een belangrijke afspraak om olympische tickets in de wacht te slepen. Naast de 27 te behalen medailles zijn er namelijk ook 16 individuele plaatsen en 5 plaatsen voor groepen te bemachtigen. Alle info over de kwalificatie voor de Spelen vind je hier.

 

Aya Courouble

België wordt vertegenwoordigd door de ondertussen bekende Aya Courouble (Happy Gym). Sinds haar deelname aan Belgium’s Got Talent vorig jaar geeft de ondertussen 17-jarige gymnaste vaak shows om haar sport in de kijker te plaatsen. Op dit WK is ze vastberaden om haar score van het vorige WK in Sofia (BUL) te verbeteren!

 

“Ik heb me tijdens de zomervakantie zowel in Marokko als in België optimaal proberen voor te bereiden. Elke dag aan mijn conditie werken, gezond eten, mijn oefeningen perfectioneren … Daarnaast had ik nog twee herexamens in augustus die ik moest afwerken. Het was dus een drukke zomer. Maar, ik voel me nu wel echt klaar om te knallen op het WK!” – Aya Courouble

Grote namen

In de Ritmische Gymnastiek komen enkele namen al enkele jaren steevast naar voren. Zo zijn tweeling Dina en Arina Averina dé grote namen om naar uit te kijken. Dina Averina won afgelopen juni nog goud op de European Games en is dan ook de grote favoriet voor de wereldtitel. Maar ook de Israëlische Linoy Ashram is een gymnaste om in de gaten te houden. Haar oefeningen zijn tot in de puntjes afgewerkt en ze heeft een moeilijkheidsgraad om werkelijk u tegen te zeggen. Lukt het haar om Dina Averina van de troon te stoten?