WHAT’S TO COME

Europees 
Kampioenschap Acro 
2019

Van 30 oktober tot 3 november vindt in Holon (ISR) het 29ste Europees Kampioenschap Acro voor junioren (13-19 jaar) en senioren plaats. Voorafgaand wordt de EAGC voor jongeren gehouden. Heel wat clubteams nemen daaraan deel.

Senioren

Drie topsportteams trekken naar Israël om er te strijden om de Europese titels. Belgisch kampioenen Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) hebben hoge verwachtingen van de wedstrijd. De laatste maanden krikten ze hun niveau op en nu zijn ze helemaal klaar voor de competitie.

Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) en Britt Vanderdonckt (Wild Gym) trokken eind juni nog naar Minsk voor de European Games. En wat deden ze het daar goed! Met 2 gouden en 1 zilveren medaille mogen ze supertrots zijn op hun prestatie! Op het EK in Holon willen ze het dan ook minstens even goed doen. Lukt het hen om op alle drie de onderdelen te knallen?

Het laatste seniorenteam dat naar Israël trekt, is het heren vier Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Robin Casse (VGl Niel). Ook zij staan na een lange periode van trainingen te popelen om in actie te treden.

Junioren

Op het EK vindt naar goede gewoonte ook de competitie voor de junioren plaats. In de discipline Acro zijn dat de gymnasten in de leeftijdscategorie 13 tot 19 jaar. Naast de vijf clubteams (1 MXP, 2 WG en 2 WP) die België afvaardigt, zien we ook een topsportformatie in actie: mixed pair Pieter Everaert (Sportac Deinze) en Helena Heijens (Acro II Gym). Zij werden afgelopen seizoen vice-Belgisch kampioen en worden in het Gentse Topsportcentrum klaargestoomd voor een mooie toekomst in duo!

Gymnasten uit volgende clubs zullen de Belgische driekleur verdedigen in de categorie 13-19 jaar: Volharding Boom, Sportac Deinze, Acro II Gym, APG en OTM Gent.

Pieter Everaert en Helena Heijens voorgesteld

Pieter (17) en Helena (13) vormen sinds 2018 een gemengd paar. Helena komt uit een trio en Pieter heeft al enkele jaren ervaring als onderpartner in een gemengd paar. Ze hebben ondertussen hun eerste jaar in de Topsportschool achter de rug en mogen terugblikken op een geslaagd seizoen. Zowel op het Vlaams als het op Belgisch Kampioenschap in Libramont mochten ze op het tweede schavotje plaatsnemen. Dat ze veel in hun mars hebben, willen ze dan ook graag bewijzen op het EK in Holon!

European Age Group Competitions

Naast het EK wordt er door de UEG ook steevast een jongerentoernooi georganiseerd. België zal met maar liefst 11 teams deelnemen aan de European Age Group Competities:

• Vier teams 11-16 jaar (twee WG en twee WP)
• Zeven teams 12-18 jaar (twee MXP, een MP, twee WG en twee WP)

 

Gymnasten uit de volgende clubs verdedigen de Belgische driekleur in Holon: Art Gym, TC Olympia Oosterzele, Sportac Deinze, Wild Gym, Ambitious Pro Gymnastics en OTM Gent.