MY WEEK

Een blik achter de schermen van de World Gymnaestrada door trainster Caro Lenoir (WIK Oostende).

World Gymnaestrada Dornbirn

Van 7 tot 13 juli stond in Dornbirn, Oostenrijk, de 16de editie van de World Gymnaestrada op het programma. Met meer dan 20 000 actieve deelnemers was deze Gymnaestrada het grootste recreatieve sportevent ter wereld! Veertien Belgische clubs trokken naar het zonnige Dornbirn voor de tijd van hun leven! Caro Lenoir (WIK Oostende) brengt heel graag haar verhaal!

Zondag 7 juli

Op de eerste dag van onze reis maken we kennen met de ‘Messe’, het hart van de Gymnaestrada! Duizenden gymnasten komen er dagelijks bijeen.

Zondag 7 juli

Op verschillende plaatsen in de Messe kun je workshops volgen: de trampoline-work-out had er de hele week succes!

Zondag 7 juli

De eerste avond krijgen we een warm welkom in ons gastdorp Rankweil. Samen met de Canadezen en de Malawiërs nemen we deel aan een heuse optocht door de straten. Ambiance verzekerd!

Maandag 8 juli

In de school waar we de hele week verblijven, nemen we even de tijd voor een korte training om de puntjes op de i te zetten voor onze groepsoefening. Hier nemen we met 61 mensen uit onze club aan deel.

Maandag 8 juli

Op de Gymnaestrada geven we onze ogen de kost en gaan we kijken naar zoveel mogelijk groepen uit andere landen. De Zweedse meisjes zijn populair met hun nummer met rode ballen en krijgen al op de eerste dag een volle zaal bijeen!

Maandag 8 juli

We sluiten de dag af met een ‘Zwitserse avond’: een spectaculair optreden, gebracht door uiteenlopende Zwitserse groepen. De show aan de ringen hoort hier steevast bij en leidt tot veel wow’s en ah’s in het publiek!

Dinsdag 9 juli

Vandaag brengen we ons eerste optreden #spannend. We nemen nog even de tijd om onszelf showklaar te maken.

Dinsdag 9 juli

Optreden voor een volle zaal is een bijzondere en fijne ervaring. We hebben succes met onze oefening en krijgen een staande ovatie van het publiek! Kippenvel!

Dinsdag 9 juli

De avondactiviteit voor vandaag is een initiatie Zumba. Met turnsters uit de verschillende Belgische groepen maken we er een enthousiaste avond van.

Woensdag 10 juli

In Hall 14 vind je alle nationale standen. Je kunt er terecht voor souvenirs uit de verschillende deelnemende landen. De hele week bemannen de diverse clubs om de beurt de Belgische stand.

Woensdag 10 juli

Vandaag vindt de openingsceremonie plaats! 18 033 gymnasten uit 63 verschillende landen komen er samen voor dit grote spektakel.

Woensdag 10 juli

Na een lange dag is er tijd voor pizza. De plaatselijke pizzeria in Rankweil doet vandaag gouden zaakjes!

Donderdag 11 juli

Vandaag is ons derde en laatste optreden in de Messe. We maken er een allerlaatste keer reclame rond de hallen om zoveel mogelijk enthousiastelingen warm te maken voor onze show!

Donderdag 11 juli

Naast de vele optredens is er ook tijd voor ontspanning. Een zwempartij in het meer van Bregenz brengt de nodige verfrissing!

Donderdag 11 juli

Vandaag sluiten we de dag af met de Belgische avond in ons gastdorp Rankweil. De markt ziet er zwart van het volk, wat zorgt voor een warme en enthousiaste sfeer tijdens onze optredens. Ook Gymbo en Gymba zijn vanavond van de partij!

Vrijdag 12 juli

De hele week kunnen we in Dornbirn en omstreken gebruikmaken van bussen en treinen om ons te verplaatsen. De stations kennen er een dagelijkse toestroom van duizenden gymnasten!

Vrijdag 12 juli

Tijdens de Gymnaestrada draagt elk land zijn nationale kledij. Wat minder weer houdt ons niet tegen om in het Belgische thema te blijven!

Vrijdag 12 juli

Tijd voor een avond plezier! Tijdens ons swingpaleis, met als thema foute sporttenues, gaat iedereen – jong en oud – uit zijn dak!

Zaterdag 13 juli

Op de laatste dag verkennen we nog even de bergen rond Dornbirn. Een kabellift brengt er ons een heel eind omhoog en zorgt voor een prachtig uitzicht op de stad en het meer van Bregenz!

Zaterdag 13 juli

Na de sluitingsceremonie is het de traditie om je nationale tenue te ruilen met die van een ander land. Dit Japanse meisje is erg blij met mijn Belgische trui! Ik neem dan weer haar Japanse broek mee naar huis.

 

Zaterdag 13 juli

De Gymnaestrada is dit jaar alweer voorbijgevlogen. Het is steeds een unieke ervaring in een sfeer van vriendschap, enthousiasme en gelijkheid. Binnen vier jaar trekken we ongetwijfeld naar de Gymnaestrada in Amsterdam!