SPOTLIGHT INTERNATIONAL

Opnieuw heel wat hot topics bij de internationale toppers. Ontdek welke ex-gymnaste onlangs haar zwangerschap aankondigde, hoe Melnikova en Hurd naar de Olympische Spelen toeleven en hoe het nieuwe fenomeen uit Rusland het afgelopen jaar zowat alle competities won.

Johnson wordt mama!

Shawn Johnson (27), de Amerikaanse ex-olympisch kampioene aan balk (Peking, 2008), is zwanger. Shawn en haar man, Andrew East, kondigden dat begin april zelf aan op hun YouTube-kanaal: The East Family. Ze zijn erg open over het verloop van de zwangerschap. Zo deelden ze na de 20-wekenecho een emotionele video, waarin ze vertelden dat er complicaties waren met de nieren van de baby en de navelstreng (één-slagader-navelstreng). Er was onder andere een kans dat de baby het syndroom van Down zou hebben. Na de 24-wekenecho en extra testen konden ze opgelucht ademhalen: de nieren groeien goed en de baby is genetisch perfect gezond. Het kindje wordt verwacht in november.

Simone Biles schrijft alweer geschiedenis op US Championships

Midden augustus gingen in Amerika de US Championships door. Een event waar de hele wereld naar uit keek. Alle grote namen waren aanwezig.

Op de eerste dag van het kampioenschap wist Simone Biles al uit te pakken met haar dubbel dubbel als afsprong aan balk. Op zondag vond haar historisch moment dan plaats aan grond. Met een triple-double amuseerde ze publiek en jury. Wat een gymnast! Op het afgelopen WK in 2018 won Biles haar 4de allroundtitel en schreef met dit resultaat ook al geschiedenis.  Benieuwd wat ze voor ons in petto heeft op het WK in Stuttgart begin oktober.

Ex-gymnaste scoort op America’s Got Talent 

De Franse Ludivine Furnon en haar man Nicolas Besnard nemen momenteel deel aan America’s Got Talent. Met hun acrobatische dansact verbaasden ze het publiek én de jury. Met vier ‘ja’s’ mogen ze door naar de volgende ronde. De 38-jarige Furnon is mama van twee kinderen. Ze was pas 11 jaar toen ze begon met turnen. Vier jaar later (in 1995) won ze brons op vloer op het WK in Sabae (Japan), met een indrukwekkende choreografie van Adriana Pop. In 2000 werd ze Europees kampioene aan de vloer. In haar latere carrière maakte ze deel uit van de cast van Cirque du Soleil. Samen met haar man werd ze in 2010 al zesde in France’s Got Talent.

De olympische droom

Wat moet je allemaal doen om een gymnaste op topniveau te worden? Vanaf augustus toont Olympic Channel hoe ze drie gymnasten van wereldklasse, Morgan Hurd (USA), Angelina Melnikova (RUS) en Chen Yile (CHN), een heel jaar lang volgen. Hoe combineren ze hun ‘gewone’ leven met hun droom om goud te winnen op de Spelen in Tokio 2020? Een echte must see voor fans van artistieke gymnastiek!

Ninja Warrior Olivia Vivian

Al eens een wedstrijd van Ninja Warriors gezien? Ninja Warrior is een spin-off van de Japanse televisieshow ‘Sasuke’, waarin de deelnemers verschillende obstakels moeten overwinnen. In de Australische versie van het programma haalde de 30-jarige Olivia Vivian, ex-olympisch gymnaste, als enige vrouw de finale. Jammer genoeg kon ze het daar niet afmaken. Bij een van de obstakels scheurde ze een deel van haar hamstring, waardoor ze nadien een vreemde val maakte. Haar halve finale is werkelijk een must see!

Jong Russisch talent wint Jeugd WK én EYOF

Met haar 14 lentes zal ze niet oud genoeg zijn om volgend jaar deel te nemen aan de Spelen van Tokio, maar Viktoriia Listunova is de turnster van de toekomst. Eind juni won ze de eerste Junior wereldkampioenschappen in Györ (HUN). Daarnaast won ze ook goud op vloer en zilver aan de brug. Op de EYOF (Jeugd Olympische Spelen) eind juli in Baku (AZE) deed ze zelfs nog beter: ze won brug, vloer én de allroundcompetitie, met een verbluffende score van 56.000 punten. Met die score zou ze op het afgelopen WK in Doha zilver hebben behaald (na Simone Biles).

Willerton tovert waanzinnige skills uit zijn hoed

Tumbler Kristof Willerton (26, GBR) houdt ervan om nieuwe skills uit te proberen. Op zijn Instagram account post hij af en toe filmpjes van zijn trainingen. Zo is hij onder meer te zien tijdens de uitvoering van een viervoudige salto (quad), een drievoudig gestrekte salto met drievoudige schroef (triple triple) en zelfs eens een viervoudige salto met viervoudige schroef. Willerton werd in 2013 wereldkampioen.