Spotlight Belgium

De seniorenteams Acro uitgelicht.

De topsporters Acro trainen, in normale tijden, gemiddeld 30 uur in de Gentse Topsporthal. Vanaf volgend seizoen behoren deze sporters bij de elite van de wereld, de seniores, en  strijden ze om de Europese en wereldtitels!

Vier virtuele medailles op ABC competitie

 

Op 14 november namen 10 topsporters Acro deel aan de allereerste online blokjes competitie. De Acrobatic Blocks Competition (ABC) werd LIVE gestreamd op YouTube.

280 Deelnemers uit maar liefst 20 landen en 4 continenten namen deel aan deze online competitie. De blokjes-competitie bestond uit drie onderdelen: Speed (om ter snelst), Endurance (om ter langst) en Technique (uitvoering).

Regerend vice-Europees kampioen Noam Patel (STB Gymnatics Berchem) wist in zijn leeftijdscategorie maar liefst twee zilveren medailles binnen te halen: Speed & Technique

Daarnaast behaalden junior Sam Janssen (Art Gym) en Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) brons in hun leeftijdscategorie Endurance. Bo nam tijdens de competitie de Instagram van Gymfed over. Herbekijk haar stories in onze Highlights

Heren paar

 

Robin Casse (Gymclub VGL Niel) en Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) maakten deel uit van het heren vier dat in 2019 vice-Europees kampioen werd in Holon. Sinds kort turnen ze in duo verder. Naast hard werken op training komen de jongens ook echt goed overeen. We zijn benieuwd wanneer we hen opnieuw in competitie aan het werk zullen zien.

Het wereldkampioenschap en Europees kampioenschap staat alvast in het groot aangeduid op hun kalender. Na hun goede prestaties, in hun vorige formatie, op het EK in Holon 2019 willen ze ook op het EK en WK in 2021 hun uiterste best doen. Een medaille op het WK in Genève is alvast de ultieme droom. Hoe het EK in Italië later op het jaar zal uitpakken, is nog even afwachten. In de eerste plaats willen ze hun oefeningen goed brengen. De overstap van heren vier naar heren paar is niet evident!

Meisjes drie

Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) kregen er in het voorjaar een nieuwe partner bij, Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Lise De Meyst is de ex-bovenpartner van Kim Bergmans. Zij werden in 2015 nog Belgisch kampioen in trio. De drie zijn ondertussen goed op elkaar ingespeeld en werkten (voor de lockdown) aan heel wat nieuwe, spectaculaire delen. De meisjes kunnen niet wachten om terug op de vloer te staan.

Wil je meer weten over Kim? Lees dan zeker de Q&A uit More than Gym #10!

Het Europees en wereldkampioenschap staat ook bij hen te schitteren op de kalender in 2021. Het doel is duidelijk, perfecte oefeningen neerzetten en een medaille behalen! Wij wensen hen alvast superveel succes!

Heren vier

 

Met Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom), Viktor Vermeire (Sportac Deinze) en Arthur Nuytten (Rust Roest Brugge) staat een nieuw heren vier klaar! De jongens turnen nog niet zo heel lang samen in topsport, maar wisten al heel wat toffe delen aan hun palmares toe te voegen. We zijn benieuwd om hen in actie te zien.

In 2021 willen de jongens ook graag klaar zijn voor hun eerste grote competitie: het wereldkampioenschap. Daar een podiumplaats behalen is hun droom. Ook op het EK later op het jaar willen ze het goed doen. Ze hopen goede resultaten te behalen in de voorbereiding naar de eerstvolgende World Games. Een ticket daarvoor kunnen ze bemachtigen op het WK in 2022.

Gemengd paar

 

Als laatsten staan we even stil bij het gemengd paar Pieter Everaert (Sportac Deinze) en Helena Heijens (Acro II Gym). Zij wisten bij de juniores al heel wat mooie scores bijeen te turnen.

Hopelijk kunnen deze twee toppers in 2021 bij de seniores ook schitteren! Uitkijken geblazen dus naar het wereldkampioenschap in juni! Helena en Pieter hopen alvast stiekem op een podiumplek. Ook het Europees kampioenschap staat op hun kalender. Na de mooie resultaten op het EK in Holon in 2019, ze werden 5de AA, bij de juniores zijn ze vastberaden om het volgend jaar minstens even goed te doen!

Pieter Everaert is te gast bij TagMag

 

Pieter Everaert vormt samen met Helena Heijens een gemengd paar. Naast zijn drukke agenda in de Topsporthal weet Pieter ook tijd te maken voor zijn achterban op TikTok. De 34,5k volgers waren dan ook zeer blij om hem te zien in de nieuwste video van TagMag voor Halloween!

Benieuwd hoe deze formaties het ervan afbrengen op de vloer?

Check dan ons Tik-Tok kanaal @wearegym