LOOKING BACK

Gymgala door de jaren heen

 

Helaas geen Gymgala dit jaar … wij balen, jullie waarschijnlijk nog meer?! Om de pijn toch wat te verzachten blikken we graag terug op enkele legendarische oefeningen op het Gymgala. Door de jaren heen … we starten in het jaar 2002. Wie was toen ook al van de partij?

Sexy Alexei in 2002

Alexei Nemov, alias Sexy Aleksej, was in 2002 te gast op het Gymgala in het Sportpaleis. De olympiër had op de Olympische Spelen van Sydney 2000 maar liefst zes medailles gewonnen, waaronder goud allround en aan het rek. De jonge Rus had dan ook het volledige publiek mee tijdens zijn opzwepende uitvoering op vloer. Het Gymgala vond eenmalig plaats in het Sportpaleis om de fusie tussen VTL en ASG tot de Gymfed te vieren. Een legendarische editie waarbij vooral onze showman, Alexei Nemov, bij blijft.

Play Video
Play Video

Laure en Nicolas in 2012

Op het Wereldkampioenschap Acro in 2012 kaapte het gemengd paar Laure De Pryck en Nicolas De Vleeshouwer de gouden medaille weg. In december van dat jaar, op het Gymgala van 2012, bracht het duo een knappe balansoefening op een live gezongen versie van ‘Je suis malade’ van Lara Fabian. Een kippenvelmoment voor alle aanwezigen.

Groepsoefening Topsport Acro in 2014

 

Naar goede gewoonte brengen de topsportgymnasten op het Gymgala telkens een groepsoefening van hoogstaand niveau. Die van 2014 was er toch eentje om nooit meer te vergeten. Op de beats van Michael Jackson dansten en turnden de topsporters Acro de pannen van het dak van de Lotto Arena. Een oefening die jullie gegarandeerd nog eens opnieuw willen zien.

Play Video
Play Video

Halsbrekende act op de Wheel of death in 2015

De halsbrekende toeren die deze artiesten uitvoeren op het ‘Wheel of Death’ zijn wij nog steeds niet vergeten! Op de ronddraaiende constructie voerden ze  zonder extra beveiling (!) verschillende rotaties en jumps uit. Bij het (her)bekijken van deze act ga je ongetwijfeld op het puntje van je stoel gaan zitten!

Vrijwilliger Hannes Decorte aan het woord

Hannes Decorte (Krachtig en Lenig vzw Wervik) is naast voorzitter van zijn club ook jeugdsportcoördinator, verantwoordelijke marketing en trainer! Hij is al jarenlang een enthousiaste vrijwilliger bij de Gymfed en hielp op maar liefst zeven Gymgala’s. De Wheel of Death (2015) en de ringen-act (2019) zijn twee acts die hij niet snel zal vergeten. “Vrijwilliger zijn bij de Gymfed is echt fijn, je bent onderdeel van een team. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de vrijwilligers en de Gymfed-crew. En hoewel er altijd veel fun wordt gemaakt, is iedereen altijd 100% professioneel. Voor wie twijfelt om eens vrijwilliger te zijn op een event, zeker doen. En ik kan het wereldkampioenschap 2023 zeker aanraden. Ikzelf ben als vrijwilliger begonnen op het WK 2013. Nogal altijd op veel vlakken de leukste 16 dagen ooit.”

Surprise! Als troost kan je het Gymgala van vorig jaar gratis herbekijken.

Met veel spijt in het hart kunnen we jullie dit jaar niet verwennen met een fantastisch Gymgala. Door de huidige COVID-19-situatie was het voor ons helaas onhaalbaar om het jaarlijkse event te organiseren. Daarom zenden we dit jaar het Gymgala van vorig jaar uit. Geniet op 12 december van de prachtige show met topatleten en special acts! De compilatie van het Gymgala zal uitgezonden worden op 12/12 om 19.00 uur via deze link!