Do Try @home

Powerdance

Powerdance is hot en trending. Deze funky manier om calorieën te verbranden zal je gegarandeerd nieuwe insights geven.

Feestdagen op komst

December, dat betekent niet alleen de laatste maand van het jaar (gelukkig), maar ook Kerstmis en Nieuwjaar! Nu meer dan ooit is het belangrijk om in de periode van de feestdagen fit te blijven voor de trainingen in 2021! Daarom hebben we voor jullie powerdance work-outs voorzien. Op die manier hou je, tussen al die maaltijden door, je lichaam fit én kan je eens lekker uit de bol gaan!

Power wat?

Powerdance, dat is een soort dans waarbij jazz, aerobics en BBB gecombineerd worden. Bij powerdance is het de bedoeling dat je op een leuke manier aan je conditie werkt en dat je zo ook je spieren versterkt. Een work-out voor het hele lichaam dus én bovendien op leuke muziek. Daarnaast verbetert ook jouw uithoudingsvermogen én is het goed voor je hart. Bovendien zorgt powerdance voor een betere balans en coördinatie, en maakt het je een stuk leniger. Niets dan voordelen dus!

Play Video

Ritmica

Turnclub Ritmica vzw is een van de Gymfedclubs die de discipline powerdance aanbiedt. Powerdance is voor hen dé perfecte sport voor wie op een leuke en verantwoorde manier aan zijn conditie wil werken. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kan je op dinsdag en donderdag bij hen (online) terecht. Hoe zo’n les eruitziet? Dat ontdek je in deze video.

On the Move

Ook Gymfedclub On the Move sprong op de trein. Onder de noemer Power Move bieden zij dans en een combinatie van cardio, aerobics, BBB en een klein stukje pilates/yoga/mindfulness aan. De lessen zijn eenvoudige choreo’s in maten van 8 waar ze gedurende 4 weken aan breien. Je hoeft geen voorkennis te hebben om deel te nemen aan deze lessen. Ze lassen hierbij ook een stukje BBB in waarbij de spieren uitgedaagd worden. Het zijn gedifferentieerde lessen, zodat de sporter kan kiezen tussen de ‘loop’variatie of de ‘stap’variatie. Interesse? Je kan in januari nog instromen!

Play Video

Dance party work-out

Natuurlijk kan je op YouTube tal van powerdance work-outs terugvinden. Deze powerdance van 15 minuten is perfect als je niet veel tijd hebt. Bovendien heb je geen extra materiaal nodig, waardoor je dit gewoon thuis kan doen. Het is een work-out waarbij alle spieren in je lichaam een beurt krijgen. In deze work-out beweeg je op muziek van Beyoncé, Pussy Cat Dolls, Usher en Rihanna. Wie wordt daar nu niet gelukkig van?

Next level

Vond je de vorige work-out helemaal niet lastig? Probeer dan deze 20 minuten work-out van The Studio. Jamie Kinkeade geeft op trending muziek 20 minuten dans/work-out les. Perfect om in deze tijden vanuit je kot te volgen.

Play Video