MY WEEK

Een week in het leven van topsporter Toestelturnen Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas & Sportac Deinze)

Regerend vice-Belgisch kampioen Luka Van den Keybus, 23 jaar, maakt al jarenlang deel uit van Team Belgium. Vorig jaar streed hij mee voor een olympisch ticket op het Wereldkampioenschap in Stuttgart. In november volgden we een week in Luka’s leven.

Maandag 9 november

 

Bij het binnenkomen van de Topsporthal moeten we telkens onze aanwezigheid registreren in het kader van de coronamaatregelen. Het eerste toestel van de dag is paard met bogen. ’s Avonds geef ik nog onlinetraining aan de jonge clubgymnasten van Sportac Deinze.

Dinsdag 10 november

 

Op dinsdag start ik de dag met een inspirerende podcast over leiderschap. Een echte aanrader! In de namiddag spring ik even binnen op het kot van mijn teamgenoot Noah Kuavita. Daarna kijk ik naar de Friendship & Solidarity wedstrijd in Tokio, de eerste grote wedstrijd in lange tijd.

Woensdag 11 november

 

Een halfuurtje voordat de training start, neem ik nog even de tijd om te lezen en bij te leren. Na de training stretch ik uitgebreid mijn belangrijkste spieren. En natuurlijk spendeer ik ook nog wat quality time met mijn lievelingskat Noir.

 

Donderdag 12 november

 

Vandaag ga ik naar de ochtendtraining met de auto van mijn vriendin. Leuk, want meestal kom ik met de fiets of de brommer. We starten de training met paard (ja opnieuw) en sprong. Daarna schakelen we over op de ringen.

Vrijdag 13 november

 

Yep, ik ben een kattenfan. Een beetje spelen met Tresor  samen met mijn vriendin Ruby vind ik fijn. Na de ochtendtraining heb ik recuperatie en preventief onderhoud van het lichaam bij kinesiste Eline. De ‘essentials’ voor ‘s middags zijn van links naar rechts rekriemen, polsbanden voor paard en sprong, windels voor onder de rek- en ringriemen, ringriemen, tape, drinkfles en een magnesiumblok.