Achter de schermen van de eerste editie van de Kaderdagdans- en het Kaderweekend@home

 

Gedurende twee opeenvolgende weekends in september werden de verschillende sessies van de Kaderdagdans- en het Kaderweekend@home opgenomen op drie locaties: de sporthal van de Arteveldehogeschool, de Topgymnastiekhal en de opnamestudio van Bitstream. Vooraf was het een heuse opdracht om meer dan 50 sessies ingepland te krijgen, maar zodra de effectieve opnames van start gingen, verliep alles op rolletjes!

Voor heel wat (ervaren) docenten een nieuwe ervaring én zelfs een grote drempel om te overwinnen! Geen publiek, geen interactie, maar een camera voor de neus, heldere belichting, headset op het hoofd én een strakke timing. Ondanks de drastische wijzigingen gingen ze er één voor één voor de volle 100% voor! Soms nog wat onzeker bij de start, maar gaandeweg allemaal groeiend in hun nieuwe rol. Als federatie zijn wij enorm dankbaar voor de enthousiaste inzet, de professionaliteit, evenals voor het bereikte resultaat.

Alle sessies van het Kaderweekend@home en de Kaderdagdans@home blijven beschikbaar op het online platform tot en met 31 december 2020!

Maximale registratie voor nieuw wedstrijdseizoen

 

Een wedstrijdseizoen coronaproef organiseren. Daar gaan we in 2021 voor! Nieuw is de online ticketverkoop voor de toeschouwers. Tickets zijn verkrijgbaar per sessie, niet per dag of weekend. Ook zal er maar één tarief gehanteerd worden, waardoor er dus geen verschil is tussen leden en niet-leden, kinderen tot en met 6 jaar, juryleden en houders van een Special Guest Card.

Daarnaast streven we ernaar om één ticket per deelnemer te voorzien, echter wel onder voorbehoud. Het aantal toegelaten toeschouwers is afhankelijk van de capaciteit van de zaal, de geldende beperkingen per locatie en de fase van de epidemie.

De online ticketverkoop gaat van start twee weken voor de organisatie in kwestie, telkens op maandag vanaf 19.00 uur. De link naar het Gymfed-ticketsysteem is bij de start van de verkoop te vinden op de bedoelde Gymfed-activiteitenpagina. Hopelijk kunnen we in 2021 genieten van een goed wedstrijdseizoen!

Ook de trainers moeten zich het komende seizoen online opgeven. Dit om de capaciteit in de sporthallen zo laag mogelijk te houden. Het opgeven van de trainers verloopt via het Ledenbeheer bij de wedstrijd in kwestie.

Om haalbare en veilige wedstrijdsituaties te creëren dient er een minimum aan trainingstijd voorzien te worden. De Gymfed-medewerkers zijn samen met de overlegplatformen aan de slag gegaan om te bekijken hoe we extra trainingstijd praktisch kunnen creëren. Voor de definitieve wedstrijdkalender is het nog even wachten tot midden december. De Gymfed-coördinatoren stellen samen met de organiserende clubs alles in het werk om deze zo snel mogelijk rond te hebben.

Alweer een geslaagde Week van de Official

 

Van 3 tot 11 oktober stond de Week van de Official op het programma. Een sportoverschrijdend initiatief waarbij juryleden, scheidsrechters, tijdopnemers … in de picture worden gezet. Door de coronacrisis verliep een en ander vooral digitaal en werden webinars georganiseerd waar ook onze juryleden aan deelnamen.

Voor de Gymfed-juryleden stond die week in het teken van opleiding. Enkele cursussen konden op locatie doorgaan, mits het respecteren van alle geldende maatregelen, maar we zorgden er ook voor dat er online werd bijgeschoold. In kleine groepjes, ieder vanuit zijn of haar kot, maar onder begeleiding van een ervaren docent. Gelukkig was ook één event waar er in levenden lijve een beoordeling werd gegeven aan de kinderen die tijdens de try-out het Gymtopiaprogramma uitvoerden. Hen konden we alvast bedanken met een kleine attentie.

Iedereen bedankt voor de grote inzet tijdens die week, maar ook het hele jaar door. We gaan een vreemd wedstrijdseizoen tegemoet, maar alle sporters rekenen op jullie!

#bedanktjury

Laagdrempelig Parkour

 

Parkour en freerunning zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn en blijven. Je hebt er immers heel weinig voor nodig. De Gymfed zet daarom extra in op drempelverlagende projecten, zodat iedereen de weg naar een club kan vinden en toegang heeft tot kwalitatieve parkourlessen. In Gent is dat gestart in samenwerking met de lokale parkourvereniging, verschillende buurtwerkers en de sportdienst.

Hiermee hopen we dat, met respect voor de origine van parkour als straatsport, iedereen met interesse voor parkour het kan uitproberen. Het succes van voor dit soort projecten toont aan dat er wel degelijk nood aan is. We werken dan ook aan de ondersteuning van gelijkaardige projecten in andere steden en regio’s. Zag je trouwens de coole Parkour challenges al op Facebook? Doe mee en ontwikkel of verbeter je eigen skills!