WHAT’S TO COME

Wereldkampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline

 

Van 28 november tot 1 december staat in Tokio het laatste WK van het jaar op de agenda van onze tumblers en trampolinegymnasten.

Toppers trekken naar Tokio

Schrijf het alvast in jullie agenda! Van 28 november tot 1 december vindt in Tokio (JPN)  het wereldkampioenschap Trampoline, Tumbling en Dubbele Minitrampoline plaats. Tachina Peeters (TU- Creativa Schelle), Sam D’Hoop (TU-Turnkring Oostakker), Wannes Geens (DMT-Sterk en Lenig Drongen), Simon Debacker en Joris Geens (TRA-Lenig en Vlug Beveren-Leie) zullen tijdens dit WK de Belgische driekleur verdedigen.

Play Video

Ambities op het WK

Tijdens het vorige WK in Sint-Petersburg (RUS) werd Tachina vierde en belandde ze zo net naast het podium. Maar in het Spaanse Valladolid schitterde Tachina op de World Cup met maar liefst 70.000 punten, wat haar een gouden medaille bezorgde! Haar ambities voor een medaille op dit WK zijn dan ook aanwezig. Ook Sam behaalde tijdens de World Cup knappe resultaten, hem leverde het een vierde plaats in de finale op. Joris en Simon mochten tijdens de World Cup in Minsk als vijfde naar de finale. We duimen dan ook voor heel wat finales in Tokio!

Voor Tumbling en DMT staat er nog een extra uitdaging op het programma. Op dit WK worden de tickets voor de World Games 2021 verdeeld en daar gaan ze echt wel voor. Enkel de eerste acht landen zijn zeker van een ticket.

World Age Group Competition

In Tokio zal er na het WK – waar enkel seniores mogen aantreden – ook een jongerencompetitie plaatsvinden, de World Age Group Competition. Deze WAGC is een internationale competitie voor jongeren tussen 11 en 21 jaar, en ze vindt plaats van 5 tot 8 december. Onze Belgische delegatie trekt met maar liefst 31 gymnasten, 7 trainers, 4 juryleden en 1 kiné richting Japan, om daar te strijden tegen andere wereldlanden. Voor deze competitie werd een selectieprocedure opgesteld en op basis van alle selectieve wedstrijden werd een eindranking opgesteld. Enkel de eerste vier geselecteerde gymnasten konden zich inschrijven om mee te gaan naar Tokio.

Jongeren gaan voor finales

Ook dit jaar zal de Belgische delegatie proberen om finales te springen. In 2018 behaalde Sam Van den Berghe (K.T Aalst) een verdiende finale en daar werd ze knap vijfde op twee tienden van het brons. Kan ze dit jaar een medaille bemachtigen? In Sint-Petersburg werd ook Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) vierde tijdens haar finale. In Tokio zal ze waarschijnlijk opnieuw haar beste tumblingkunsten bovenhalen. We wensen de hele delegatie heel veel succes en hopen dat er in Japan zoveel mogelijk persoonlijke topprestaties neergezet worden!