WHAT’S TO COME

Olympische Spelen 2020

 

Van 24 juli tot 9 augustus vinden in Tokio de Olympische Spelen plaats. Hét event waar onze meisjes van Team BELGYM willen schitteren!

#roadtotokyo

Tokio 2020

Op 7 september 2013 werd Tokio (JPN) verkozen tot gaststad voor de Olympische Spelen 2020. 56 jaar na de organisatie van de Olympische Spelen in 1964 keren de Spelen dus terug naar Japan. In totaal zijn er 33 sporten opgenomen in het programma van de Spelen. Bij gymnastiek zijn dat de disciplines Toestelturnen, Trampoline en Ritmiek. Enkel het meisjesteam in de discipline Toestelturnen wist zich voorlopig te selecteren voor de Spelen.

Play Video

Team BELGYM meisjes verovert ticket

 5 oktober, het moment van de waarheid. Op het wereldkampioenschap in Stuttgart (GER) konden de meisjes van Team BELGYM een olympisch ticket binnenhalen. Met een totaalscore van 161.238 op de eerste kwalificatiedag was het afwachten hoe de overige landen op de tweede dag zouden presteren. Uiteindelijk kwam er goed nieuws, want de meisjes bleven met hun score binnen de top 12 en haalden zo met glans het olympisch ticket binnen! Na de deelname van een meisjesteam aan Rio 2016, zal in Tokio dus voor de tweede maal een Belgisch meisjesteam aantreden!

Olympisch format Toestelturnen

 De meisjes van Team BELGYM treden aan op 26 juli tijdens de kwalificaties. Daar kunnen ze zich plaatsen voor de allroundfinale (top 24), de teamfinale (top 8) of de verschillende toestelfinales (top 8). Nieuw tijdens deze Spelen is de samenstelling van het team. Dat zal namelijk maar bestaan uit vier turnsters, van wie er drie zullen turnen aan elk toestel.

Tijdens de Spelen in Rio 2016 eindigde het team op de twaalfde plaats en wist Nina Derwael zich te kwalificeren voor de allroundfinale, waar ze uiteindelijk 19de werd. Dat het team in 2020 beter wil doen, is een uitgemaakte zaak!

Play Video

All Around

 The Olympic channel volgt in een gloednieuwe serie, All Around, drie turnsters op hun weg naar de Olympische Spelen. Morgan Hurd (USA), Angelina Melnikova (RUS) en Chen Yile (CHN) spelen de hoofdrol. Begin oktober eindigde Angelina Melnikova op de derde plaats in de AA-finale in Stuttgart! Je krijgt een exclusieve blik in het leven van de drie topsporters. Elk van hen leeft met de droom van olympisch goud en daar hebben ze echt alles voor over!