What’s to come

De Flanders International Team Challenge

Op 26 en 27 juni staat de Gentse Topsporthal volledig in het teken van de FIT-Challenge. Een internationale wedstrijd Toestelturnen meisjes, georganiseerd door Gymfed, volledig in het teken van de Olympische Spelen.

De FIT-Challenge

De Flanders International Team Challenge is, zoals het woord het zegt, een teamcompetitie voor gymnasten Toestelturnen meisjes. Naar goede gewoonte organiseert de Gymnastiekfederatie Vlaanderen dit event om de twee jaar. De competitie vindt plaats in de Topsporthal Vlaanderen te Gent. In 2019 wist het Belgische team (toen bestaande uit juniores en seniores) in de finale de gouden medaille te veroveren. Een mooi moment voor eigen publiek. Benieuwd of het hoogste schavotje ook dit jaar in eigen land blijft. Alle info over het event kan je terugvinden op de eventwebsite www.fitchallenge2021.be

Play Video

De olympische droom

De Flanders International Team Challenge is de laatste stap in het selectietraject van Team BELGYM richting Olympische Spelen. Het allerlaatste moment waarop ze zich kunnen bewijzen voor de selectiecommissie. Wie mag in er eind juli afzakken naar Tokio en deelnemen aan die Olympische Spelen? Er zullen in totaal vier meisjes in het team zitten, en natuurlijk wordt er ook een reservegymnaste aangesteld die meereist naar Tokio.

Deelnemende landen

Volgende landen zakken eind juni af naar Gent om te strijden om de medailles: Duitsland, Zweden, Slovenië, Hongarije, Noorwegen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje … De Oost-Europese landen zijn duidelijk goed vertegenwoordigd. Komt Europees kampioene aan balk Melanie Dos Santos naar België? Of zien we de zusjes Downie in actie? Alle landen turnen deze competitie met het oog op de Spelen, exact een maand later. Het belooft dus zeker een competitie van hoog niveau te worden, met gegarandeerd olympische toppers in de selectie.

Livestream

Gezien de huidige pandemie, is het niet mogelijk om zoals voorgaande jaren toeschouwers toe te laten. Wat we natuurlijk énorm spijtig vinden. De wedstrijd zal daarom volledig live gestreamd worden! Wil je graag supporteren voor de meisjes van Team BELGYM? Check dan alle info op www.fitchallenge2021.be