Spotlight Belgium

De afgelopen maanden vonden er helaas amper nog competities plaats. Gelukkig konden onze toppers zich thuis ook goed bezighouden!

International Gymnix Canada

Van 4 tot 8 maart vond de 29ste editie van de International Gymnix plaats in Montreal (CAN). Naar jaarlijkse gewoonte was ook België goed vertegenwoordigd. Een volwaardig junioren- en seniorenteam trok naar Canada voor de gerenommeerde wedstrijd. De seniores zetten een zeer knappe prestatie neer en veroverden in de teamcompetitie de zilveren medaille. Enkel de meisjes uit de USA deden beter. Ook de juniores behaalden een mooi resultaat en gingen in de teamcompetitie eveneens met het zilver aan de haal. Dat belooft voor na de lockdown! Lees alles over de wedstrijd hier

International Tournament Kyiv

Begin maart trok het meisjes drie Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) naar Kiev om er naar aanleiding van het Wereldkampioenschap eind mei een voorbereidingswedstrijd te turnen. Ze turnden twee goede oefeningen en kregen een mooie score van 29.890 en 30.960 punten. Helaas konden ze door de veiligheidsmaatregelen in Kiev rond COVID-19 geen derde oefening turnen. Het trio keerde dan ook terug naar België. Ook zij kijken hoopvol uit naar het einde van deze periode.

Senna Deriks zet punt achter carrière

Ze was de jongste gymnast die deelnam aan de Olympische Spelen in Rio, 2016. De, toen, amper 15 jarige Senna Deriks (Gymgroep A.S.) zette een knappe prestatie neer in Brazilië. De jaren erop nam ze aan heel wat internationale en nationale wedstrijden deel. In 2019 trok ze met Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) naar de European Games, om er de Belgische driekleur te verdedigen. Ze overtrof zichzelf op alle vlakken en eindigde op de 6de plaats in de allroundfinale! Later dat jaar loodste ze als kapitein de meisjes van Team BEGLYM naar dat felbegeerde olympisch ticket op het WK in Stuttgart. Nadat het nieuws bekend raakte dat de Olympische Spelen met een jaar werden uitgesteld, besliste Senna om een punt te zetten achter haar carrière. We will miss you captain! Lees hier meer over de hoogtepunten in haar carrière.

Belgische toppers op TikTok

Als je zelf op TikTok zit, heb je het ongetwijfeld al gezien. Onze topsporters delen massaal filmpjes van hun work-outs, dansjes en bezigheden thuis. Op het liedje ‘Hips Don’t Lie’ van Shakira doen gymnasten een bepaalde choreografie in handstand. Topsporter Bo Hollebosch tilt deze challenge alvast naar een hoger niveau! Toestelturner Noah Kuavita tovert dan weer de gekste skills uit zijn hoed. Neem zeker een kijkje op TikTok, je hoeft er zelf geen account voor aan te maken.

Nina Derwael geeft exclusief interview aan de FIG

Door het coronavirus werd beslist om de Olympische Zomerspelen een jaar uit te stellen. De elf meisjes van Team BELGYM krijgen hierdoor een jaar langer de tijd om zich optimaal voor te bereiden op hét moment uit hun leven. Leading Lady Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) sprak met de Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) over hoe zij de huidige situatie ziet en hoe de trainingen er in deze vreemde periode uitzien. Is het uitstellen van de Spelen nu een goede zaak of net niet? De droom blijft alleszins ongewijzigd: het moment pakken op die Spelen. Lees het volledige artikel hier

Gaelle Mys kiest voor een leven in België

Eind mei stond Gaelle Mys, naar aanleiding van haar terugkeer naar België, June magazine te woord. Na haar deelnames aan maar liefst 3 Olympische Spelen en het afwerken van haar studies sloeg de interieurarchitecte in 2018 een nieuwe weg in. Ze trok naar Montréal en vervoegde de cast van Cirque du Soleil waar ze de rol van amazone in ‘Amaluna’ vertolkte. Ze toerde iets langer dan twee jaar met de cast rond. Haar Cirque du Soleil-show zou eindigen op 10 mei, maar door COVID-19 eindigde dat avontuur vroeger dan verwacht. Terug in België heeft Gaelle dan ook besloten om niet opnieuw aan de slag te gaan bij Cirque en hier te blijven. Ze ruilt het showleven in voor een leven met haar vrienden en familie. We wensen Gaelle veel succes in haar verdere toekomst.