LOOKING BACK

Trainen met Gymfed-tools in coronatijden

 

Midden maart kwam het spijtige nieuws dat alle wedstrijden geannuleerd moesten worden en al snel sloten ook alle sporthallen hun deuren. Maar de Gymfed bleef niet bij de pakken zitten en toverde een arsenaal aan sportalternatieven uit haar hoed.

GYM@HOME

De trainingen in de club werden eind maart noodgedwongen gestaakt. De Gymfed liet niet op zich wachten en zette enkele dagen later het onlineplatform COACH@HOME open voor alle ingelogde Gymfed-leden. COACH@HOME is een onlinetool met meer dan 900 filmpjes boordevol oefenstof voor alle trainers. Kwaliteit, creativiteit, inspiratie en innovatie zijn de sleutelwoorden. Recreatie of competitie, Tumbling of Trampoline, voor elke gymnast wat wils! Heel wat trainers en gymnasten namen dan ook een kijkje en gingen aan de slag met een van de vele video’s!

Play Video

Skip-in-uw-kot-battle

Naast een groot platform boordevol gymnastiekoefeningen wilde de federatie ook graag iets doen voor haar skippers. Op dinsdag 14 april werd het startschot gegeven voor de online skip-in-uw-kot-battle. Maar liefst 176 skippers schreven zich in! De opdracht was simpel: zo snel mogelijk 20 x criss cross uitvoeren in proef 1 en 20 x double under springen in proef 2. De skippers werden via de Houseparty-app door een Gymfed-jurylid gejureerd. Op zondag 19 april stonden de finales in de verschillende categorieën gepland. Negen skippers werden er uiteindelijk als winnaar bekroond.

Op-uw-kop-in-uw-kot-battle

Na de strijd voor de skippers stond er tijdens het verlengde weekend van mei een online handstand-battle op het programma voor alle enthousiaste gymnasten. Het concept was gelijk aan de skip battle, alleen was de proef natuurlijk anders. Het werd een goed ouderwetse ‘om ter langst op je handen staan’ battle. Stonden de gymnasten langer dan 1 minuut op hun handen, dan moesten ze in 30 seconden om ter meest rondjes draaien (in handstand). Maar liefst 136 gymnasten schreven zich in voor de uitdaging. De winnaars werden op 3 mei bekendgemaakt.

Play Video

Thuis in actie met Kidies

Kidies, het kleuterprogramma van de Gymfed, is dé bron van inspiratie voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Het programma werd in 2019 gelanceerd en heuglijk onthaald door de Gymfed-clubs. Een onderdeeltje van het kleuterprogramma is het peuter-ouderturnen. In coronatijden klonken deze filmpjes als muziek in de oren van jonge ouders die hun peuters graag actief wilden bezighouden. Een salto draaien, een brug bouwen? Dat doen we met Kidies! Meer info over Kidies vind je hier.