Regionale Kidies-opleidingen

Tijdens het Kaderweekend in het najaar van 2019 werd Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van de Gymfed, gelanceerd. Ondertussen kochten al bijna 200 clubs de trainersmap van Kidies aan. Lange tijd kon er helaas nog niet mee aan de slag gegaan worden, omdat de trainingen werden stilgelegd door de coronamaatregelen.

Maar bij de start van volgend seizoen kun je tijdens verschillende opleidingen overal in Vlaanderen Kidies leren kennen én heel wat tips krijgen om ermee aan de slag te gaan in de club. Interessant voor élke (hulp)trainer die lesgeeft aan kleuters. Inschrijven kan via de activiteitenpagina van de Gymfed.

Terug UIT ons kot!

Na de abrupte stopzetting van het afgelopen Gymfed-seizoen staan wij te popelen om het startschot te geven voor onze activiteiten in 2020-2021. De Gymfed haalt haar leden UIT HUN KOT en heeft opnieuw een heus programma uitgewerkt. Wedstrijden, recreatoernooien, evenementen, opleidingen, jurycursussen … voor elk wat wils. We hopen dat jullie er net als wij heel erg naar uitkijken en er superveel zin in hebben!

Wist je dat …

• de Gymfed 21 recreatoernooien en 77 wedstrijden organiseert?
• dit in samenwerking met een 70-tal Gymfed-clubs?
• en dit voor negen verschillende disciplines?
• er vijf evenementen op het programma staan?
• het najaar ingepland wordt met jurycursussen?
• trainers kunnen deelnemen aan VTS-cursussen?
• alle activiteiten terug te vinden zijn in onze online activiteitenkalender?

Gymfed op TikTok

Dé hype van het moment is ongetwijfeld TikTok. Niet alleen jongeren maar ook 30+ers schaffen meer en meer de app aan. Dansjes namaken, lipsinging, work-outs op muziek … TikTok heeft het allemaal. Gymbo en Gymba, de mascottes van de Gymfed, maakten tijdens de coronacrisis ook hun TikTok-account aan. Neem zeker een kijkje en dans mee met de vrolijke pasjes! @wearegym

Internationale events uitgesteld tot 2021

Voor 2020 werden alle internationale wedstrijden in de gymnastiek en Rope Skipping herbekeken. Konden die nog doorgaan in het najaar? Is zoiets verantwoord tegenover onze sporters? De UEG en FIG lanceerde een persbericht met alle nieuwe data van de geplande events. Bekijk de update hier. Ook het wereldkampioenschap Rope Skipping vindt dit jaar niet plaats en wordt uitgesteld naar volgende zomer. Het WK zal plaatshebben van 19 tot 26 juli, terwijl de Olympische Spelen in Tokio, normaal gepland van 23 juli tot 8 augustus, eveneens moeten opschuiven naar de zomer van 2021.