Get to know Gymfed

De 10 regiocoördinatoren

Tien regio’s

Het Vlaamse gymlandschap wordt onderverdeeld in tien regio’s. In die tien regio’s staan de bereikbaarheid en de betrokkenheid van iedere club centraal. Binnen elke regio worden er, samen met de clubs, initiatieven en activiteiten georganiseerd. De regiocoördinator is de vertegenwoordiger van de Gymfed op lokaal niveau en dus het eerste aanspreekpunt voor de clubbesturen. De regiowerking zorgt voor een onmisbare schakel tussen de club en de federatie.

Clubbezoeken

De regiocoördinator organiseert opleidingen, praatcafés voor de clubbesturen uit zijn/haar regio en plant heel wat clubbezoeken. Hoe voelen de clubs zich? Loopt alles op wieltjes of kunnen ze nog extra ondersteuning van de Gymfed gebruiken? Dit zijn zaken die de regiocoördinatoren nagaan. Bij de start van het seizoen zorgen ze ervoor dat de clubs goed kunnen opstarten en delen ze de More than Gym Doeboekjes uit.

R1-R5

Niels Van Elven is regiocoördinator Limburg. Hij wil klaarstaan voor de clubs en helpen waar hij kan. “Deze dingen geven me als regiocoördinator een drive.” Jérémy Van der Veken vertegenwoordigt de regio Antwerpen Noord. Hij wil bijdragen aan een veilig sportklimaat voor elk lid van zijn regio. Het is leuk en efficiënt om als de “brug” en contactpersoon te zijn tussen de Gymfed  en Antwerpse clubs. Alle feedback wordt met zorg doorgegeven aan de federatie, aldus Jérémy. De regiocoördinator voor GYMVA is Stanny Verbeurgt. Naast zijn functie als regiocoördinator geeft hij al jarenlang de opleiding initiator gymnastiek. Stanny is een alleskenner en maakte van zijn regio zijn missie. “Een missie die we samen best verwezenlijken.” Johan De Mulder is regiocoördinator Waas en Dender 4U. “Het is een rijkdom om te kunnen samenwerken met gemotiveerde clubbestuursleden die allen hetzelfde Gymfed-doel nastreven.” Voor de regiocoördinator Kempen werd er in januari een vacature uitgeschreven. Wie het gezicht van deze regio wordt, kom je snel te weten via onze website.

R6-R10

Regiocoördinator Kust en Hinterland Petra Vanacker had al van kleins af aan een passie voor gymnastiek. Ze is dan ook zeer trots dat ze nu de clubs kan ondersteunen en feedback kan geven aan Gymfed. Sandra De Jongh is regiocoördinator Oost-Brabant. Ik vind het belangrijk om de samenwerking tussen de clubs aan te moedigen en dé link te zijn tussen de Gymfed en de clubs.” Isabelle Maesfranckx is regiocoördinator Denderend Pajottenland. “Als regiocoördinator vind ik het een opportuniteit dat ik mag meewerken aan het uitbouwen van een open communicatie, dialoog en samenwerking tussen de Vlaamse gymnastiekfederatie en haar clubs. Zo creëren we een veilig groeiklimaat voor iedereen, clubs, bestuursleden, trainers, gymnasten en de federatie”. Regiocoördinator Dijle-Rupel Sander Raeymaekers is na zijn uren gepassioneerd trainer en jurylid Toestelturnen jongens. ‘Ik vind het fijn om te zien hoe alle clubs op hun eigen manier zich enorm hard inzetten voor hun leden. Waar het kan, help ik graag!” Regiocoördinator Zuidwest-Vlaanderen
Stefanie Opsommer houdt van de West-Vlaamse spirit en drive om nieuwe ideeën uit te wisselen en oplossingen te bedenken.