Spotlight Belgium

Onze Belgische toppers behaalden het afgelopen jaar heel wat fantastische resultaten. Ook tijdens het olympisch jaar willen ze knallen!

Belgisch Kampioenschap Rope Skipping 2019

Zaterdag 23 november 2019 was de Mister V-Arena in Oostende dé place to be voor alle 12+ skippers. Het Belgisch Kampioenschap individueel lokte heel wat toeschouwers naar de badstad. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) en Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers) mochten uiteindelijk de Belgische titel achter hun naam schrijven. Zij trekken deze zomer samen met de zilveren en bronzen winnaars van de overall competitie naar Ottowa (CAN) voor het Wereldkampioenschap!

Brons op Interland voor Juniores TTj

De juniores Toestelturnen bereiden zich optimaal voor op een carrière als seniores. In november turnden ze een vriendschappelijke interland met de gymnasten uit Zwitserland, Italië en Nederland. Drie Vlaamse en twee Waalse gymnasten turnden de teamcompetitie in Dendermonde. Onze jongens eindigden uiteindelijk op de derde plaats. Het goud was voor de Zwitserse jongens en het zilver voor de Italiaanse. In 2020 zien we de gymnasten opnieuw in actie op het Europees Kampioenschap!

Top GYM

Top Gym in Charleroi is een competitie die jaarlijks op de agenda staat van de juniores Toestelturnen meisjes. Dit jaar maakten Jutta Verkest (GymFlex) en Charlotte Beydts (TK Sta Paraat) de overstap naar Wallonië om er deel te nemen aan de competitie. Ze mogen terugblikken op een goede wedstrijd, met als resultaat een bronzen medaille in team en een zilveren medaille aan de brug voor Jutta. De juniores kijken uit naar het EK in mei.

Team BELGYM meisjes naar Afrika

De voltallige crew van Team BELGYM Toestelturnen meisjes bracht zijn kerstvakantie niet door bij familie, maar wel onder de Afrikaanse zon, tussen giraffen en olifanten. Niet om gewoon op reis te gaan natuurlijk, maar wel om het olympisch jaar goed in te zetten! Gedurende veertien dagen verbleven de elf meisjes die nog in de running zijn voor het olympisch team samen in Kaapstad en Johannesburg. Op het programma stond een combinatie van trainingen in de Academy of Sport, uitstappen naar verschillende parken en teambuildingsactiviteiten. Onze meisjes zijn klaar om er een fantastisch olympisch jaar van te maken!

Opnieuw World Cup Acro in Puurs

Van 10 tot 12 april is België opnieuw gastland voor de World Cup AcroAmbitious Pro Gymnastics en de Gymfed slaan de handen in elkaar en organiseren de gerenommeerde wedstrijd, die elk jaar opnieuw veel bezoekers lokt. Maar liefst 52 teams uit 17 verschillende landen verzamelen in Sporthal De Vrijhals voor de tweede World Cup van het jaar. Hieraan wordt ook dit jaar de Flanders International Acro Cup gekoppeld. Een uitgelezen moment voor de vele clubs om het op te nemen tegen gymnasten uit de hele wereld!