LOOKING BACK

GYMGALA 2019

 

Wie er niet bij kon zijn op 14 en 15 december heeft echt iets gemist! Het Gymgala is door de jaren heen geëvolueerd tot een topspektakel, waar elke gymnastiekfan, jong en oud, verwend wordt en kan genieten van gymnastiek in al haar glorie. Een show boordevol gym van topniveau, muzikale intermezzo’s, groepsoefeningen en tal van special acts.

OH MY GOD … het is weer Gymgala lalalalalalaaaaa

Op de tonen van het opzwepende Gymgala-lied werd de show in gang gezet. De toppers van de avond werden één voor één voorgesteld. Presentator van dienst Maureen Vanherberghen zong uit volle borst Het Gymgala lied! Zing nog even met ons mee! 

Dus hou je klaar, let’s go
Deze gymnasten brengen jou een show
Het wordt fantastisch
Wacht maar af
We zijn nog lang niet klaar
Je wordt door ons verwend
Alle je idolen jong en oud talent
Wat een sensatie
OH MY GOD, het is weer Gymgala!

Play Video

Belgische toppers

Het is schitterend om zien dat het niveau van de Belgische gymnasten ongezien hoog is. Noah Kuavita (Silok Deurne) en Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel)  zorgden voor heel wat ambiance met hun battle aan het rek. De acroformaties gooiden traditioneel hoge ogen met hun knappe oefeningen. Onze Europese kampioenen Talia, Charlotte en Britt brachten een fantastische balansoefening. De seniores meisjes Toestelturnen die trainen in het Gentse Topsportcentrum en strijden om een plaats in het olympische team werden voorgesteld aan het grote publiek. Tachina Peeters (Creativa Schelle) en Sam D’Hoop (Turnkring Oostakker) toonden wat ze waard zijn op de tumblingbaan, en ook Joris Geens en Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren Leie) showden hun skills op de trampoline. Als kers op de taart zagen we onze wereldkampioene Ninia Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) meerdere keren live aan het werk.

Internationale cast

Dat turnen een mondiale sport is, bewees de internationale cast. Flavia Saraiva uit Brazilië was een van de eyecatchers. Haar frisse verschijning en jeugdig enthousiasme konden iedereen charmeren. Vice-wereldkampioen Arthur Dalaloyan uit Rusland bewees zijn topvorm: hij is duidelijk klaar om mee te strijden om olympisch goud deze zomer. Op de trampoline sprong olympiër Uladzislau Hancharou uit Wit-Rusland letterlijk naar de nok van de Lotto Arena. Onze ladies van Ritmiek uit Azerbeidzjan toonden hun kunnen met bal, hoepel en knots. En ook op de tumblingbaan werden we verwend met ‘s werelds beste tumbling gymnasten uit Groot-Brittannië, Denemarken en Rusland.

Play Video
Play Video

Special acts

Tussen al het turngeweld door kon er ook genoten worden van enkele special acts. Tijdens de Russian bar act van Chernov Creation ging iedereen op het puntje van zijn stoel zitten. Spectaculaire salto’s en schroeven vanop een Russian bar, het was de moeite waard. Het Japanse team uit Aomori bracht dan weer een ritmische oefening waarbij synchroniciteit en amplitude centraal stonden. De Nederlandse danscrew C-fam zorgde voor heel wat ambiance met een topchoreografie. De Recrean skippers uit Oudenaarde bewezen dat touwtjespringen echt cool is. Als slot van de show bracht het Zwitserse team uit Wald een spectaculaire oefening aan een ringenstel.

Picture time

Er werden heel wat foto’s genomen op het Gymgala. De Gymfed-fotografen legden alle prachtige momenten vast. Benieuwd naar de foto’s? Je kunt ze hier allemaal bekijken. We hopen jullie allen dit jaar terug te zien voor de 22ste editie. Noteer alvast 12 en 13 december 2020 in jullie agenda!