WHAT’S TO COME

Wereldkampioenschap Acro

 

Van 29 tot en met 31 mei, tijdens het Groot BK, vindt in Genève (Zwitserland) het 27ste Wereldkampioenschap Acro voor senioren plaats. Voorafgaand wordt de 11e WAGC voor jongeren gehouden. Heel wat clubteams zijn in de running om hieraan deel te nemen.

WK Antwerpen 2018

Het vorige wereldkampioenschap voor de gymnasten acrobatische gymnastiek vond plaats in Antwerpen (!) en werd georganiseerd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Het waren twee fantastische weken voor de Belgische supporters én gymnasten, die konden schitteren voor eigen publiek. Gemengd Paar Marte Snoeck en Bram Röttger kwamen met de grote verrassing en veroverden de bronzen medaille.

Play Video

Internationale invulling

Momenteel hebben 27 landen zich opgegeven om deel te nemen aan het WK: 21 Jongens Paren, 19 Meisjes Paren, 27 Gemengde Paren, 18 Heren Vier en 29 Meisjes Drie. De grootste delegaties komen uit China, Groot-Brittannië en Amerika. Zij treden in elke categorie met het maximum van twee teams aan. Op 1 mei kennen we ook effectief de namen van de teams. Alle formaties turnen tijdens de kwalificaties hun tempo-, balans- en combined oefening. Tijdens de finale (één formatie per land) start de oefening opnieuw vanaf nul en is alles mogelijk!

Team BELGYM

Team Belgym heeft drie topsportteams die onze Belgische driekleur zullen verdedigen op dit  WK. Het eerste team is het trio Charlotte Van Royen, Talia De Troyer en Britt Vanderdonckt. (Wild Gym-Sportac Deinze), ondertussen een gevestigde waarde in de acrowereld. Als regerend Europees kampioen zijn zij het té kloppen team op dit WK. Ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Yana Vastavel. (Ambitious Pro Gymnastics-Sportiva Sint-Gillis-Waas) trekken met hoge ambities naar deze competitie. Het laatste deelnemende seniorenteam is het Heren Vier Noam Patel, Hannes Garré, Jonas Anthoon en Robin Casse (VGl Niel-STB Gymnastics-Sportac Deinze-TK Werchter). Na hun medailleoogst op het EK mikken zijn hier ook op winst. 

Play Video
Play Video

World Age Group Competition

Voorafgaand aan het Wereldkampioenschap wordt van 20 tot en met 26 mei de WAGC georganiseerd. Dit is een internationaal jongerentoernooi in de leeftijdscategorieën 11-16, 12-18 en 13-19 jaar. In de categorie 13-19 jaar zijn er twee topsportteams die zich volledig aan het voorbereiden zijn op deze hoogstaande competitie. Het Gemengd Paar Pieter Everaert (Sportac Deinze) en Helena Heijens (Acro II Gym) is een lust voor het oog. Tijdens het afgelopen EK hebben ze een heel mooi parcours geturnd. We kijken dan ook uit naar hun vervolgverhaal dit seizoen. Nieuw in het internationale circuit is het Heren Vier Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom), Viktor Vermeire (Sportac Deinze) en Arthur Nuytten (RR Brugge).

Naast onze topsportteams doen ook clubteams in de verschillende leeftijdscategorieën mee. Wie deel zal uitmaken van die delegatie is begin maart gekend, en dat op basis van drie selectiewedstrijden.

World Games 2021

Het 27ste Wereldkampioenschap Acro is eveneens het enige selectiemoment voor de World Games 2021 in Birmingham (USA). Deze competitie is de allerbelangrijkste voor sporten die niet mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Tumbler Sam D’hoop wist tijdens het WK 2019 Tumbling al een plaatsje te veroveren voor België.