WHAT’S TO COME

Groot Belgisch Kampioenschap

 

Het laatste weekend van mei staat voor de tweede maal het Groot Belgisch Kampioenschap voor onze A- en B-gymnasten op de planning.

#GROOTBK

Het Kampioenschap

Het Groot Belgisch Kampioenschap vindt om de vier jaar plaats in Gent. Het BK sluit het wedstrijdseizoen af voor de gymnasten in het A- en B-niveau, én is tevens de laatste wedstrijd van het Vlaamse circuit. Dit jaar zullen ook de beste seniorenteams (18+) Rope Skipping deelnemen aan het BK. Hierdoor komen we op een totaal van negen disciplines. Ben jij ook van de partij?

Eerste editie 2016


Op 7-8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap plaats. De Gentse Topsporthal werd omgetoverd tot een heuse wedstrijdarena voor maar liefst acht disciplines. Meer dan 5000 toeschouwers stonden paraat om onze gymnasten aan te moedigen naar het podium. In totaal namen 1415 A- en B-gymnasten deel aan het BK. Zij werden gejureerd door 256 (!) juryleden! Benieuwd hoeveel we er deze editie mogen verwelkomen.

Belgische toppers

Op hetzelfde moment van het BK in Gent vinden in Genève (SUI) en Baku (AZE) het Wereldkampioenschap Acro en het Europees Kampioenschap Toestelturnen jongens plaats. Onze topsporters reizen natuurlijk af naar daar om op internationaal niveau onze Belgische driekleur te verdedigen. Verschillende topsporters zullen daardoor niet aanwezig zijn op het Groot BK!

Plezier voor het hele gezin

Natuurlijk kom je naar het Belgisch Kampioenschap om zelf mee te doen of om iemand van je geliefden aan te moedigen. Maar deze competitie is ook de ultieme kans om onze Belgische top aan het werk te zien. Tumblingster Tachina Peeters (Creativa Schelle) draait mee aan de absolute wereldtop en springt gegarandeerd de pannen van het dak. Maar ook de meisjes van Team BELGYM tekenen present voor het BK. Wil jij hen nog aan het werk zien voor ze afzakken naar Tokio (JPN) voor de Olympische Spelen? Dan is dit jouw kans! Sluit het wedstrijdseizoen van 2020 in schoonheid af en beleef een fantastische sportieve dag samen met je gezin of gymvriendjes. Neem een foto in de photobooth stand of leef je uit op het Gymbo springkasteel!

Vrijwilliger op het BK

Wil jij graag deel uitmaken van de fantastische vrijwilligerscrew? Dat kan! Ook voor dit event zoeken we namelijk tal van vrijwilligers die de Gymfed-medewerkers willen helpen tijdens het weekend. Catering, transport, infobalie, security … voor elk wat wils! Wil jij je opgeven als vrijwilliger? Doe dat dan hier.