WHAT’S TO COME

Europees Kampioenschap Trampoline, Tumbling & Dubbele Minitrampoline

Van 7 tot 10 mei vliegen de salto’s en schroeven je om de oren in het Zweedse Göteborg, want daar vindt het 27ste Europees Kampioenschap Trampoline, Tumbling & Dubbele Minitrampoline plaats.

Het Europees Kampioenschap

In het thuisland van meervoudig wereldkampioene DMT Lina Sjöberg ontmoeten de beste springers elkaar om te strijden om de Europese titels. Op de Trampoline zijn daarnaast nog punten en tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. Je mag er dus van uitgaan dat iedereen in topvorm zal zijn. Maar liefst 52 Vlaamse gymnasten zijn in de procedure gestapt en proberen de gevraagde selectienormen te springen. Begin april kennen we de volledige delegatie! Het volledig programma kun je hier terugvinden.

 


Trampoline

Een West-Vlaams onderonsje van gymnasten die zullen proberen om de scherpe selectienormen voor dit Europees Kampioenschap te halen. Kunnen synchroonvrienden Simon Debacker en Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie) zich opnieuw plaatsen voor een groot kampioenschap en weten ze zich ook individueel te kwalificeren? Of mogen we iets verwachten van de youngsters die staan te trappelen om hun (eerste) internationale stapjes te zetten? Het wordt in ieder geval niet gemakkelijk om op de trampoline tussen de Europese concurrenten post te vatten.

Tumbling

We kijken in elk geval uit naar Tachina Peeters (Creativa Schelle). Na een mislukt WK is zij uit op revanche en koestert ze ambities om hier zeker de finale te halen en wie weet wel een medaille te pakken. Ook Sam D’Hoop (Turnkring Oostakker) wil schitteren op dit EK. Hij behaalde op het laatste wereldkampioenschap een World Games-ticket voor België en wil vast en zeker zijn positief elan van het voorbije jaar voortzetten. Maar het grote aantal gymnasten in de procedure geeft ook aan dat er misschien wel een mogelijkheid is om met een team juniores en/of seniores meisjes naar Zweden af te reizen. We keep you posted …

Dubbele Minitrampoline

Deze discipline is altijd een beetje koffiedik kijken. Met maar twee sprongen per doorgang moet alles perfect zitten. Het kleinste foutje wordt afgestraft en kost een selectie, finaleplaats of medaille. Brent Deklerck (WIK Oostende), Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) wisten reeds de B-norm te springen. Wie komt er nog bij of zet zelfs nog eens stapje hoger om zeker te zijn van deelname aan het EK?