Goede voornemens 2020

Het nieuwe jaar is ondertussen al even bezig en heel wat van die o zo goede voornemens zijn waarschijnlijk al gesneuveld. Elk jaar hetzelfde liedje … Met de 7 minute work-out proberen we je toch zo goed mogelijk te helpen om actief te blijven in 2020!

7 minute work-out

De 7 minute work-out is hot én hij werkt wel degelijk! De New York Times publiceerde hier al enige tijd geleden een artikel over, maar ook in 2020 zijn we fan! De twaalf fitnessoefeningen die je thuis gemakkelijk kunt uitvoeren, zijn intens en vergen ongeveer 7 (zware) minuten. Iedere oefening duurt 30 seconden, waarna je 10 seconden mag rusten. Daarna start je met de volgende oefening.

Play Video

Geen excuses

Heb je geen tijd om naar de fitness te gaan en vind je lopen maar saai? Dan is de 7 minute work-out dé ideale oplossing. Zeg nu zelf, wie heeft er nu geen 7 minuten per dag over? Gedaan met excuses! In de meest ideale situatie voer je de work-out ’s ochtends uit, voor je aan je dag begint. Vind je het moeilijk om de oefeningen uit te voeren zonder voorbeeld? Gebruik dan deze video. Klik op play en doe het mannetje op het beeld na. Simpel en efficiënt. Wat je nodig hebt? Niets meer dan een stoel, een muur en een timer!

Zo houd je die goede voornemens vol

1. Leg de lat niet te hoog. Je gaat geen vijf keer per week sporten. Volg een aanvaardbare frequentie waarvan je zeker weet dat je ze kunt volhouden, zoals twee of drie keer.

 

2. Sla je een keertje over? Laat de moed niet zakken, want dat wil niet zeggen dat je goede voornemens hierdoor niet meer tellen!

 

3. Sport niet alleen, maar doe het in groep of met een vriend. Je kunt elkaar extra motiveren, het is gewoon leuker én met twee is er alvast meer kans dat jullie effectief van start gaan!

 

4. Zorg voor variëteit in je activiteiten. Ga bijvoorbeeld niet enkel lopen, maar probeer wekelijks af te wisselen: lopen, zwemmen, Zumba, tennis … dat is leuker en beter voor je lichaam!

 

5. Stel duidelijke doelen, bijvoorbeeld: deze zomer doe ik mee aan een marathon. Die doelen kunnen groot zijn, maar ook zeer laagdrempelig. Streven naar een bepaald doel zorgt ervoor dat je meer motivatie hebt om door te zetten.